Vanlige spørsmål

 

Hjelp – jeg har mista nøkkelen!

Er det til egen leilighet, eller den blå chipen? Dersom det er til egen leilighet er det lite vi kan gjøre – om du ikke har en ekstra nøkkel må du få tak i en låssmed. Om du har mista en nøkkelbrikke vil vi gjerne at du gir beskjed så vi får sperret tilgangen (epost til styreleder@stolmakergata.no).

Ny portnøkkel eller garasjenøkkel må bestilles av styret, se praktisk informasjon om nøkler.

 

Porttelefonen virker ikke til leiligheten min

Ta kontakt med Automatikk Service på service@automatikk-service.no og beskriv problemet.  Husk å ta med hvilken oppgang det gjelder.

 

Jeg har problemer med strømmen i leiligheten min. Hva gjør jeg?

Sikringsskapet til leilighetene er plassert enten i gangen utenfor leiligheten din eller inne i selve leiligheten, avhengig av hvor i borettslaget du bor. Sikringsskapet og alt av ledninger/kontakter/brytere og apparater i leiligheten er andelseiers ansvar og må betales av andelseier. Om du for eksempel bytter komfyr og får induksjonstopp kan det hende du må oppgradere sikringer og ledningene i leiligheten din. Alt elektrisk arbeid må utføres av fagpersonell og du må be om dokumentasjon på arbeidet som er utført. Om du ikke får strømmen til å fungere må du kontakte elektriker selv.

Trenger du elektriker? Elektriker Mads Ødven i selskapet CIS bor i borettslaget vårt og tar på seg oppdrag for beboere. Ta kontakt med ham for avtale og pris. Epost: mads@ciservices.no, telefon 469 64 305.

 

Hvordan får jeg navnet mitt på postkassa? 

Om du melder adresseendring hos Posten får du tilbud om gratis postkasseskilt. Ellers kan du for eksempel kjøpe et sort eller hvitt skilt fra Skiltbutikken hos Posten. Størrelsen på skiltet skal være 5,8 x 9,4 cm.

 

Hvilket nummer har leiligheten min?

Leilighetsnummeret består av fire tall, og er det samme som står på calling-anlegget / ringeklokka di. Du kan også finne nummeret ved å logge deg inn på Vibbo og trykke Min bolig i menyen.

 

Hvordan får jeg navnet mitt på døra til leiligheten?

 

Bildet viser "Leil. 1234", tom linje og "Fornavn Etternavn"

Du må bestille og betale for navneskilt selv. Det gjør du på Skiltmax.no.

  • Produkt: plastskilt gravyr
  • Størrelse: lengde 50 mm, høyde 30 mm
  • Form: firkantet
  • Festemåte: tape
  • Farge: grå med hvit skrift
  • Ramme: ingen
  • Skrifttype: Arial størrelse 3
  • Tekst: Leilighetsnummer øverst. Tom linje, så fornavn og/eller etternavn. Max 60 tegn. Bruk stor forbokstav i navn
  • Bilde: Ingen

 

Hvordan leier jeg Korsgata grendehus? 

Som andelseier i borettslaget har du mulighet for å leie grendehuset til fordelaktig priser. Se www.korsgata16.no for mer informasjon.

 

Lyset har gått i oppgangen. Hva gjør jeg? 

Send en e-post til styreleder@stolmakergata.no.

 

Jeg har lyst flagg balkongen! Hva gjør jeg? 

Det er fint med balkongflagg, og du kan gjerne anskaffe dette. Sørg for at innfestingen er forsvarlig. Er du i tvil om hva et balkongflagg er og hvordan innfestingen ser ut, kom innom styrevakta for en sjekk.

 

Leiligheten skal pusses opp – hvilke regler gjelder og hvordan bør jeg informere naboene?

Det er lurt å ta en dialog med naboene før du skal pusse opp. Heng også opp en lapp i oppgangen som beskriver hvor og når arbeidet skal gjennomføres, hva man kan forvente av arbeid og støy, og hvem man kontakte for spørsmål (telefonnummer).

Husordensreglene gir følgende føringer:

Uro i leiligheter og boområde skal unngås fra kl 22.00 – 06.00. Musikkøvelser, banking, boring, saging etc må bare skje på hverdager i tidsrommet kl 08.00 – 22.00. Det bør unngås på søn- og helligdager.

Skal det utøves aktiviteter som banking, boring og saging over et lengre tidsrom (flere dager), skal naboer varsles om dette.

 

.